محل تبلیغات شما
  • اصفهان

معاون عمرانی استانداری اصفهان:

با ایجاد شغل‌های مکمل فاصله درآمدی روستا و شهر را کم کنیم

کشاورزی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: برای اشتغال‌زایی در روستاها باید به ایجاد صنایع کوچک در این نواحی بپردازیم و با ایجاد شغل‌های مکمل فاصله درآمدی روستا و شهر را کم کنیم.

به گزارش ایسنا،حجت‌الله غلامی امروز (دوشنبه) در نشست خبری که به مناسبت روز ملی روستاها و عشایر برگزار شد، اظهار کرد: اگر وضعیت دقیق روستاها را نشناسیم و برآورد دقیقی از شرایط روستاها نداشته باشیم، امکان برنامه‌ریزی خوب و مفید برای توسعه روستاها ایجاد نمی‌شود. اولویت شناخت دقیق از وضعیت روستاهاست و اگر بتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی برای توسعه روستاها داشته باشیم، بدون شک بیکاری و فقر در روستاها از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه این توسعه باید متناسب با توانمندسازی روستاها باشد، گفت: توسعه باید متکی بر مشارکت و خودباوری مردم باشد، چراکه در این صورت توسعه روستا پایدار می‌ماند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، گفت: سال 1357، 70 درصد جمعیت کشور روستایی بود، اما اکنون تنها 26 درصد جمعیت کشور روستانشین است. هم‌اکنون 80 درصد افرادی که از روستاها به شهرها می‌آیند حاشیه‌نشین هستند، بنابراین باید جهت حرکت و مهاجرت را به سمت روستاها هدایت کنیم.

غلامی تصریح کرد: نخستین قدم توانمندسازی مردم روستا است و سپس باید اعتماد مردم روستا به برنامه‌های کاربردی جلب کنیم، چراکه مشارکت مردم در برنامه‌ریزی‌ها مهم است. در بحث ایجاد زیرساخت‌ها ظرف چند دهه گذشته کارهای خوبی مانند توزیع برق و گازدار به روستاها و جاده کشی در این مناطق انجام شده که سبب اشتغال‌زایی شده است.

وی ادامه داد: برای اشتغال‌زایی در روستاها باید به ایجاد صنایع کوچک در این نواحی بپردازیم و با ایجاد شغل‌های مکمل فاصله درآمدی روستا و شهر را کم کنیم. بر این باوریم که توسعه کشور منهای توسعه روستاها عملیاتی نخواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه در استان، 1405 روستا وجود دارد، گفت: از این تعداد 889 روستا، دهیاری دارد یا شرایط داشتن دهیاری را دارند. 852 روستا دهیار دارند و برای 37 روستای دیگر زمینه دادن دهیاری  در حال فراهم شدن است.

غلامی با بیان اینکه بخشی از درآمد روستاها از محل مالیات برارزش افزوده تأمین می‌شود، گفت: در سال 1397، 369 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به دهیاری روستاهای استان پرداخت شد که 60 درصد این مبلغ به پروژه‌های عمرانی روستا اختصاص یافت.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون 153 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به روستاهای استان اختصاص داده شده است. همچنین از محل جرائم در 6 ماهه اول امسال 850 میلیون تومان برای توسعه روستاها اختصاص یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، تصریح کرد: همچنین تسهیلات اشتغال‌زایی را به شکل منظم به روستاها می‌دهیم و هم‌اکنون نیز 65 میلیارد تومان تسهیلات به این منظور اختصاص داده‌ شده که امسال 25 میلیارد تومان این تسهیلات پرداخت شده است.

غلامی گفت: از محل ماده 58 قانون الحاق 2، برای پروژه‌های عمرانی روستاهای استان اصفهان یک میلیارد و 800 میلیون تومان اختصاص دادیم که حدود 300 میلیون تومان آن مختص طرح‌های گردشگری است.

وی افزود: انتخاب شعار "یک روستا، یک پروژه" از دیگر اقدامات برنامه ریزی شده برای توسعه روستا است. باید اعتبارات لازم را به این سمت‌وسو هدایت کنیم. همچنین توسعه مناطق روستایی را بر اساس مطالعات انجام شده به 7 منطقه تقسیم کرده‌ایم به این شکل که چند شهرستان، یک منطقه شده است. در ضمن متناسب با اقلیم هر روستا پروژه‌ها را تعریف می‌کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، ادامه داد: سامانه توسعه روستایی فعال شده و اطلاعات 200 روستای استان جمع‌آوری و در این سامانه ثبت شده است.

غلامی گفت: برای اجرای هر برنامه در روستاها نکته مهم بحث اقلیم و تغییرات اقلیمی است. اکثر کشورها به جای مبارزه با اقلیم درخصوص سازگاری با اقلیم کار می‌کنند. در روستاهای کشور شرط لازم برای توسعه، زمین و آب است و آب حیاتی‌ترین عنصر توسعه در روستاها است. به همین منظور طرح سازگاری با کم‌آبی با 32 عنوان در حال تدوین است.

وی گفت: موضوع تغییر الگوی کشت در روستاها مهم است و حرکت بعدی تغییر شیوه‌های آبیاری در روستاهای استان است که در این خصوص در بخش کشت‌های گلخانه‌ای و تجمیع اراضی به دنبال تحقق آن هستیم. این دو برنامه هدفمند برای استفاده حداکثری از آب و زمین در روستاها است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، با بیان اینکه 75 روستای متروکه در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این روستاهای متروکه کاملاً خالی از سکنه هستند. همچنین در خصوص بارندگی‌ها پیش‌بینی‌شده که بارش‌ها از اواخر مهرماه آغاز می‌شود که سیستم مدیریت بحران استان آمادگی مقابله با هرگونه روان آب‌ها را دارد. به همین دلیل در 6 ماهه گذشته لایروبی مسیل‌ها را انجام داده‌ایم.

غلامی گفت: دو بانده کردن جاده نائین- خور- طبس در دستور کار است و بخش عمده‌ای از اعتبارات در این محور در حال هزینه شدن است که پیش‌بینی می‌شود دو بانده کردن این جاده تا سال 1400 به پایان برسد. همچنین شهرستان خور و بیابانک به عنوان شهرستان پایلوت محرومیت‌زدایی در استان اصفهان انتخاب شده است و بهسازی راه‌های روستایی این شهرستان به شکل متمرکز در حال انجام است.

روی شکوفایی اقتصادی روستاها متمرکز شده‌ایم

همچنین مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان در این جلسه، گفت: در 852 روستای استان اصفهان که دارای دهیاری هستند 646 دهیار و 122 نفر نیروی فنی مشغول به کار هستند.

علی رحمانی با بیان اینکه تمرکز بر شکوفایی اقتصادی روستاها است، افزود: اگر اقتصاد روستایی رونق یابد، شاهد مهاجرت مع خواهیم بود. اقتصاد روستا، جمعیت روستایی را پایدار نگه می‌دارد، پس باید این اقتصاد شکوفا شود.

وی گفت: 65 میلیارد تومان وام به طرح‌های اشتغال روستایی اختصاص داده‌ شده است. همچنین هیئت‌های اندیشه‌ورز در روستاها مستقر هستند که برای توسعه روستا پیشنهادهای خود را به دفتر امور روستایی ارائه می‌دهند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اصفهان، خاطرنشان کرد: در بیش از 98 درصد روستاهای دارای دهیاری اینترنت و پست بانک وجود دارد و به طور کامل طرح دولت الکترونیک در این روستاهای استان اجرا می‌شود.

وضعیت جوی سه روز آینده چوپانان

چشم اندازهای طبیعی اطراف چوپانان

طرح احسان،بارویکرد حمایت ازسالمندان درچوپانان

روستاها ,توسعه ,روستا ,روستایی ,استان ,عمرانی ,در این ,در روستاها ,شده است ,عمرانی استانداری ,هماهنگی امور ,امور عمرانی استانداری ,عمرانی استانداری اصفهان، ,مکمل فاصله درآمدی ,عمرانی استانداری اصفهان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دبستان شهریار شهر پرند Warren's memory نماز معراج مومن engoltentplan ساعت مچی مردانه ارزان John's life ڪــــــــــــــــــــلبــــــــــہ ے فــــــــــقــــــــــیرانہ فروشگاه ساعت زنانه مچی Elisabeth's receptions middslumabes